Tervetuloa lukemaan Viinioppipoikaa! Toivottovasti olet myös joku muu, kuin itse Viinioppipoika, mutta tervetuloa myös mulle!

Mun nimi on Sami ja olen ehtinyt jo kunnioitettavaan neljännesvuosisadan ikään, jonka myötä tulleessa neljänneskriisissä olen päättänyt aloittaa matkan kohti viinejä täysin lähtöpisteestä.

Hieman taustaa tälle: Vuosien ajan yksi suurimmista kiinnostuksen kohteistani ovat olleet viskit. Ja kypsytetyt rommit. Ja kypsytetyt tequilat. Itse asiassa kaikki kypsytetyt tisleet. Lisäksi hyvät oluet ja ginit. Voisi siis sanoa, että suuni on ikäistään vanhempi (kuulosti pään sisällä paremmalta)… Viinit ovat aina jääneet vaihtopenkille omassa alkoholiharrastuksessani (kuulosti myös paremmalta päässä, harrastan kyllä muutakin…). Olen viiniä aina tyytyväisenä ruuan ohessa juonut, mutta uppoutumatta syvällisemmin. Kiinnostus viinejä kohtaan tosin on aina ollut olemassa ja satunnaisesti olen viinikirjoja selaillut, sekä varmaan kymmenen kertaa avannut rypäleistä kertovan Wikipedia -sivun, mutta en ole varma olenko sitä kertaakaan lukenut.

Mutta nyt rummutusta, tai ainakin kohtelias pakollinen käsien taputus….. tämä blogi aloittaa seikkailuni kohti viinejä!  Aion aloittaa täysin alusta heittäen romukoppaan kaiken mahdollisen tiedonmurusen rypäleistä, hyvästä viinistä, huonosta viinistä yms. Täten pystyn hyvällä omallatunnolla olemaan tietämätön, kysymään tyhmiä ja selittämään yksinkertaisuuksia (yritin samaa aikoinani lukion kirjoituksissa, mutta ehkä tämä nyt onnistuu!).

Ennen kaikkea aion suhtautua viiniin rennosti, hauskasti ja ennakkoluulottomasti, sekä muistaa että hyvää ei kannata säästää ellei se ole tynnyrissä tai pullossa kypsymässä vielä paremmaksi!

Käy ihmeessä katsomassa myös Facebook ja Instagram –tilini.

 
-Samppa-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *