Vuoden luomuviiniehdokkaat

Konnichiwa!

 

 Sain otettua itseäni niskasta kiinni ja ryhdyin kirjoittamaan. Turvauduin tosin taiteilijoiden dopingiin eli alkoholiin, joka tässä tapauksessa on samppanjaa! Älkää tosin peljätkö, että ajattelisin ylimielisesti olevani taiteilija, ennemminkin sanoisin Artist.

 Kävin viime viikolla maistelemassa vuoden luomiviiniehdokkaat, sekä muutaman ekstran. Järjestäjänä oli jälleen mahtava Viinilehti paikkana @SofiaWine, ja tukijoukkona mukana evoluutiossa kaikin puolin pidemmälle päässyt siskoni. Maisteltavana oli siis 6 luomuviiniä, puolet punkkua ja puolet valkkaria, sekä 4 Bouquet Clubin viiniä. Iso osa valkkareista oli Chardonnay -rypäleestä. Kyseinen marja herättää ilmeisesti mielipiteitä, sillä kuulin juuri liikkeestä ABC, eli Anything But Chardonnay. Mun kumisevaan päähäni ei tullut mieleen, että Chardonnayta voisi erityisesti vihata, mutta toisaalta eipä sillä vaikutusta, koska ei Viinioppipoika Chardonnay -lasiin sylje. Kuten ei ylipäätään mihinkään lasiin.

test

Oon myös useista viininhuuruisista lähteistä kuullut, että tammitettu Chardonnay ei maistu. Lisäksi Turun illassa kuulin from @Viinisti, että tammitettu Chardonnay osin siksi jakaa mielipiteitä, koska se vaatii omanlaisensa lasin. Ja huom! @Viinisti myy laseja, eli kokemus puhuu. Se olikin jännä lasi se, minkä Viinisti mulle esitteli. Viskimiehenä mua ei tammi haittaa, tosin mä oon niin positiivinen ihminen, että löydän hyvää sanottavaa vaikka limupullossa lilluvasta pontikasta. Se mulla muuten on pistänyt korvaan, että puhutaan ”tammitetusta” Chardonnaysta. Onko tynnyriin iskeminen sen verta harvinaista Chardonnayssa, että se mainitaan erikseen? Ja vaikuttaako tynnyrissä hengailu Chardonnayssa vahvemmin kuin muissa valkkareissa? Yritän selvittää nämä kysymykset samalla, kun opettelen taapertamaan lisää viinimaailmassa. Mähän voisin olla muuten Viinikaapo, niin kuin se lastenohjelma.

Asiaan! Tastingissä olleet viinit ml. Chardonnayt olivat mun mielestä erinomaisia, ja seuraavaksi esittelen suosikkini! Ja muistutuksena se ken Viinioppipojan sanaan luottaa, älköön heittäkö kiveä jos ostatte viinin ja se maistuu teidän mielestä jaloille.

Vuoden luomuvalkoviiniehdokas:

Nyt kun olin aikeissa kirjoittaa mun suosikkini kolmesta ehdokkaasta, niin en tietenkään sitä muista. Jäi kynäilyt tekemättä illan aikana, mutta Riesling se ei ainakaan ollut. Sen muistan, että se jäi näiden kahden jalkoihin, vaikka ei huono sekään. Toinen Chardonnaysta oli makeampi, ja vaikkei huono niin ei mun tyyliä. Eli voittaja oli siis se Chardonnay, joka ei ollut makea. Olkaa hyvät avusta, jos olitte aikeissa luottaa mun ostosuositukseen.

UPDATE: Luomuviiniehdokkaina olikin vain yksi Chardonnay Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes de Chardonnay 2016 ja kaksi Rieslingiä. Hups ja anteeksi. Chardonnay voitti. The end. Puolustuksen sanana B-clubin viineissä oli useampia Chardonnayta.

 

Sananen vuoden viiniehdokkaiden valitsemisesta. Viiniprofessöörit Antti Rinta-Huumo (paikalla tastingissä) ja Juha Berglund ovat HC-maistajia. Kirjaimellisesti. Eli nämä söörit käyvät läpi kaikki Viinistä Viiniin -kirjojen putelit sokkona. Nämä bioviiniehdokkaat ovat sokkona valittuja 4 ja 5 tähden aiemmista arvioista.

Vuoden punaviiniehdokas:

Tämän muistan! Saavutus sekin, vaikka huolestuneisuuden tarvetta se ei poista. Vuoden biopunkku oli esillä olleista myös halvin. Ei Huttusta halvempi, mutta tasoon nähden hyvin halpa kuitenkin, eli noin 13 eugenia. Kirjoitin äsken muuten ”Vuoden biopunkku”, aivan kuin mä olisin jo valinnut voittajan. Heh. Valintani siis kohdistuu Esporão Colheita 2016, rypäleinä Cabernet Sauvignon ja Touriga Franca. Tässä oli mun mielestä eniten luonnetta ja rakennetta, sekä sopivasta hapokkuutta ja tanniinisuutta. Eli näitä yleisiä viinihöpinöitä, mutta tarkoitan kyllä joka sanaa.

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä Bouquet Clubin kaksi punkkua ja kaksi valkkaria. Sori muuten kuvien heikko laatu! Tiedä mistä johtuu…

Viinit olivat australialaiselta Giant Steps viinitilalta ja olivat mun mielestä todella huippuja! Valkoviinit olivat intensiivisiä ja punaviinit tasapainoisia. Näistä ei sen enempää, kuin että vahva suositus!

Jälleen kerran mahtava tilaisuus Viinilehdeltä ja loistavalta ravintolalta Sofia Wine! Todella mukavia matalankynnyksen tilaisuuksia, joita suosittelen vahvasti! Lisäksi asiantuntijat esittelevät viinejä todella hyvin ja mielenkiintoisesti.

 

Over and Out!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *