Ruinartia ja eggnogia

Moro kaikille!

 Mun piti osallistua eräisiin valmistujaisiin, jotka oli tarkoitus pitää hyvässä ravintolassa matchattyjen viinien kanssa. Näitä pilheitä jouduttiin kuitenkin siirtämään, joten jouduin ottamaan itseäni niskasta kiinni ja vaihtamaan suunnitelmat opiskelun pariin. Eli hain burriton, pullon samppanjaa ja tartuin Viini –lehteen. Viinioppipoikana oleminen vaatii siis kuria ja työtä. Oli muuten mun ensimmäinen lehti sen jälkeen, kun tilaus lähti vetämään. Ja suosittelen kyllä tutustumaan! Ei ole hukutettu mainoksiin, vaan hyviä artikkeleita ja etenkin hyviä arvosteluita ja juttuja vinitoista. Siitä on siis oikeasti hyötyä, ainakin Viinioppipojalle. Vertauksena eräs nimeltä mainitsematon ”nautintolehti” (hmmm… tarkennuksena siis ruoka/juoma nautintoaineet), jonka joka toinen sivu on mainos Lamborghinille tai prkl:n kalliille kelloille.

Nyt ostamani samppanja oli Ruinart, joka oli viime vuoden vuoden samppanja! Valikoima oli verrattain pieni Kruunuhaan Alkossa, joka on pieni mutta erittäin mukava ja kompakti alkomesta! Faktanakkina toisille viinioppilaille, että samppanjat valmistetaan vain enintään kolmesta rypäleestä eli Chardonnaysta-, sekä punaisista Pinot Noir- ja Pinot Meunier -rypäleistä. Blanc de blancs –samppanjoihin käytetään vain Chardonnayta. Nythän muhun on ihan iskenyt tämä opiskelun ”flow –tila”, jossa maistelen samppanjaa, luen Viini –lehteä ja kirjoitan muun maailman unohtuessa.

smartcapture

 

Ruinart on muutakin kuin hullun hieno pullo ja pakkaus. Se on maailman vanhin samppanja –talo, mikä ei ymmärrettävästi vaadi paljoa, mutta ottaen huomioon samppanjan aseman maailmalla ja sen historian, niin onhan toi aika komea titteli! Sampuusia siellä on tuotettu vuodesta 1729.

 

edf

Toinen tämän viikonlopun teemajuoma oli eggnog! Tai kuten joku ehkä saattaisi sanoa, niin munatoti (kuulostaa ärsyttävältä ja pahalta mun päässä). Tän reseptin lukaisin Cigar Aficionadon –sivuilta ja on tosi helppo. Eli ei myöskään mitään cocktail-baaritasoa, mutta hyvä kuitenkin! Resepti tulee tässä:

1 muna

1,2 dl täysmaitoa

4 cl tummaa rommia

1 tl sokeria

vaniljaa (tai kanelia) päälle

Jäitä mukaan ja kova ravistus ja kaato.

edf

Plantation -rommit eivät ole pelkiltään omaan makuuni lähinnä sokerisuuden takia, mutta juomaksien ainesosana menee kuin Viinioppipoika kompastelemassa viinitastingeissä, eli erittäin luontevasti!

Kategoriassa Muu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *